MISTIČNI RITUAL ZA OBILJE DOMA

Vse kar nas obdaja, je energija.

Uroš Brumen

Vse kar nas obdaja, je energija. Tako so tudi naše misli, občutki, doživljanja in dojemanja energija, ki se združuje v eni točki našega osebnega zavedanja, se pravi odnosa do sebe, medsebojnih odnosov, finančne in energijske blaginje. Slednja je energijsko najvišja vrednota, zato je tudi pomembno, da imamo v našem domu kotiček, ki simbolizira vse to.

 

Sama postavitev energijskega oltarja predstavlja tudi najvišjo energijsko zaščito doma, ter vseh, ki v tej nepremičnini tudi bivajo. Za samo postavitev potrebujemo štiri kovance enakih vrednosti, pomembno je le, da so zlate barve (10, 20, 50 centov, 1, 2 eura). Potrebujemo še riž, sol in čajno svečko. 

 

Pri sami postavitvi moramo biti pozorni, tako na vrstni red, kot na način postavljanja, kajti že s tem bomo določene energije še lažje privabili v naš dom. Najprej damo na krožnik riž. Nato poskrbimo za štiri kovance, te postavimo na riž, postavljamo jih v smeri urinega kazalca kot so fizične strani neba sever, zahod, jug in vzhod (torej gremo v smeri urinega kazalca). Taka postavitev riža skupaj s kovanci predstavlja blaginjo zajeto v vseh smereh ter kotih nepremičnine, torej tudi ni pomembno, kje ta oltar postavite. Pomembno pa je, da se ga ne premika.

V samem središču na rižu pripravimo prostor za čajno svečko.

Riž simbolizira našo energijo in pa našo podobo svetlobe (v primeru reševanja družinskih zadev, oziroma medsebojnih odnosov predstavlja tudi vsakega posameznega člana, vključenega v nek odnos).

V samem središču na rižu pripravimo prostor za čajno svečko. Ta simbolizira našo energijo in pa našo podobo svetlobe (v primeru reševanja družinskih zadev, oziroma medsebojnih odnosov predstavlja tudi vsakega posameznega člana, vključenega v nek odnos). Kadar želimo razreševati dotične specifične težave, na katerem koli področju naših življenj, je dobro na majhen listič tudi zapisati zadevo in ga postaviti pod krožnik. Nato vedno prižgemo svečko, ki mora vedno dogoreti do konca. Tukaj velja tudi pravilo, ena situacija, ki jo želite razrešiti, pomeni ena prižgana svečka. Tudi takrat, kadar nimamo specifične želje, je priporočljivo svečko prižigati na devet dni.

 

Sol nam služi zato, da jo posujemo v liniji pred vhodnimi vrati, kar tudi simbolično razmejuje zunanji svet in vaš osebni svet, ga tudi ščiti in pooseblja.  Samo sol je za trdnejšo zaščito vredno postavljati na enaindvajset dnih prvih šest mesecev. Potem je ta zaščita tudi stabilna.

Ritual je zanimiv tudi zaradi tega, ker nima zaključka, vendar se nadaljuje iz dneva v dan, služi kot edinstvena energijska zaščita v fizični podobi za vaš dom.

 

Pogorele svečke lahko vedno zavržete, listič z željo pa spravite do uresničitve. Riž je priporočljivo zamenjati na vsakih 90 dni oziroma po prvih treh fizično realiziranih željah.